Nume
Parola
Vizualizări: 1947
Societățile pe acțiuni se pregătesc pentru adunările anuale ale acționarilor
Chișinău, 1 Aprilie 2013 — Pe 1 aprilie 2013, la Bălți, în cadrul unui seminar, specialiști ai societăților de acțiuni (SA) din municipiul Bălți, raioanele Râșcani, Fălești și Sângerei au fost familiarizați cu ultimele modificări şi completări în actele normative în domeniul pieţii valorilor mobiliare.
Seminarul a fost organizat de filiala Bălți a Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei în colaborare cu reprezentanţa teritorială Bălţi a Comisiei Naţionale a Pieței Financiare.
Potrivit directorului filialei Bălți a CCI, Galina Codița, trainingul s-a axat pe subiecte ce țin de procedura convocării şi desfăşurării adunării generale a acţionarilor, dezvăluirea informaţiei la piaţa valorilor mobiliare, asigurarea accesului acţionarilor la documentele principale ale SA. În partea practică a seminarului a fost abordat modul de întocmire a raportului anual asupra valorilor mobiliare ale SA şi modul de publicare al raportului anual, aferent publicării în organul de presă, conform statutului (rechizitele minime obligatorii).
Trainingul a fost condus de Vitalie Nogali, şef al reprezentanţei teritoriale Bălţi a Comisiei Naţionale a Pieței Financiare și Serghei Cervatiuc, specialist al aceleiași instituții. Ei au prezentat procedura de alegere a Consiliului SA, modul de activitate a organelor de conducere, modul de încheiere a tranzacției de proporții și cu conflict de interese.
Reprezentanții SA ”Floarea Soarelui”, SA ”Bălțeanca” ÎM, SA ”BTA – 17 Rîșcani”, SA ”Moldagrotehnica”, SA ”Răut” ș.a. au fost activi, menționând utilitatea și actualitatea temei puse în discuție, deoarece, conform legislației în vigoare, adunările generale anuale ale SA urmează a fi convocate până la 31 mai curent pentru perioada de gestiune precedentă.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook