Nume
Parola
Vizualizări: 1935
Oameni de afaceri din Republica Moldova și din România vor participa la o Misiune economică în Belarus
Chișinău, 1 Aprilie 2013 — În premieră, oameni de afaceri din Republica Moldova și din România vor participa la o Misiune economică comună în Belarus, orașele Gomel, Minsk și Brest, în perioada 20 – 26 aprilie 2013, a informat luni, în cadrul unei ședinței operative, Mihai Bîlba, director al Direcției Relații Internaționale a Camerei de Comerţ şi Industrie.
Acțiunea este organizată de CCI a Republicii Moldova și CCI Prahova, România, cu scopul de a atrage investiții în economia națională și a identifica noi posibilităţi de colaborare dintre businessmenii din cele trei state.
Mihai Bîlba a precizat că, inițiativa de a desfășura o misiune economică în acest format vine din parte reprezentanților mediului de afaceri. ”În calitate de vecin al spațiului comunitar, Republica Moldova are relații speciale de colaborare comercial-economică cu Uniunea Europeană. Totodată, țara noastră face parte din Comunitatea Statelor Independente și dispune de facilități spre o altă piață vastă – cea din Est. Având o poziție strategică, Moldova oferă oportunități atât pentru întreprinzătorii din România, cât și pentru cei din Belarus. Reunind împreună reprezentanții mediului de afaceri, vom facilita inițierea parteneriatelor directe dintre întreprinzătorii din cele trei țări.”
Programul Misiunii economice în Belarus prevede participarea la ediția a VI-a a Forumului Internaţional Investiţional din Brest și la Ziua Contactelor internaţionale, vizitarea Târgului internaţional ”Brest. Comunitatea-2013” și Expoziţiei internaţionale ”Brestul turistic-2013”.
De asemenea, la CCI Gomel, CCI Minsk şi CCI Brest vor fi organizate întrevederi bilaterale de afaceri, după domeniul de interes.
Agenții economici interesați să participe la Misiunea economică în Belarus se pot adresa la CCI: tel: 022 23 87 70, 022 22 13 91, e-mail: dre@chamber.md
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook