Nume
Parola
Vizualizări: 2633
Ministrul Pavel Filip a participat la lansarea serviciilor HSPA+ cu viteză 4G
Chişinău, 29 Martie 2013 — Operatorul naţional de telefonie mobilă Unité a lansat astăzi serviciile HSPA+ cu viteză de 4G. Astfel, clienţii companiei vor beneficia de Internet mobil la viteze de 42 Mbps la descărcare la un preţ de 3G. Unité este primul operator de telefonie mobilă din Republica Moldova, care pe baza infrastructurii proprii, sporeşte la maximum viteza de acces la Internetul mobil, echivalentă cu viteza oferită de tehnologia 4G/LTE, la scară națională.

“Serviciile HSPA+ înseamnă viteză maximă de acces Internet mobil, tarife accesibile, o gamă largă de dispozitive şi terminale mobile”, a declarat directorul General al S.A.”Moldtelecom, Vitalie Iurcu .
Prezent la evenimentul de lansare, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a menţionat că de avantajele noii tehnologii vor beneficia toţi locuitorii Republicii Moldova, astfel fiind micşorat decalajul digital dintre oraş şi sat.”Evenimentul se înscrie perfect în proiectul Strategiei Moldova Digitală 2020, elaborat de echipa ministerială şi care urmează să fie prezentat la ICT Moldova Summit 2013, preconizat pentru 16-17 aprilie. Documentul reprezintă o platformă pentru dezvoltarea unei societăţi informaţionale în Republica Moldova. Prin extinderea reţelei de fibră optică, care a atins 12 mii de km, SA „Moldtelecom” contribuie la realizarea primului pilon al Strategiei - infrastructură şi acces”, a accentuat ministrul Pavel Filip.

Operatorul național Unité şi-a lansat activitatea la 1 martie 2007. În prezent, compania deține o bază de peste 300 mii de utilizatori, dintre care 50 mii sunt abonați la serviciile de Internet mobil de viteză înaltă prin intermediul modemelor 3G.