Nume
Parola
Vizualizări: 3643
Inaugurarea proiectelor sociale la Bălţi: „Sunt gata să susţin orice iniţiativă socială în beneficiul copiilor”
Bălţi, 25 Martie 2013 — Copiii din municipiul Bălţi şi din 11 raioane de nord ale Moldovei vor beneficia de servicii de sănătate şi asistenţă de calitate datorită inaugurării, duminică, la Bălţi, a proiectelor sociale ale Fundaţiei ORANGE Moldova. Festivitatea s-a desfăşurat cu participarea Prim-Ministrului în exerciţiu, Vlad Filat, a Vicepreşedintei Parlamentului, Liliana Palihovici, Directorului General Orange Moldova, Ludmila Climoc, şi a reprezentanţilor administraţiei publice locale.

Proiectele sociale inaugurate la Bălţi includ renovarea secţiei de imagistică a departamentului de pediatrie a spitalului clinic municipal Bălţi, dotarea cabinetului radiologic cu aparat roentgen model Shimadzu şi reabilitarea termică a Centrului de plasament temporar şi reabilitare pentru copii din Bălţi.

Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a apreciat rezultatul proiectelor sociale promovate de ORANGE Moldova și a dat asigurări că va susține toate activitățile în această direcție. „Vreau să aduc mulţumiri tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestor proiecte. Sunt gata să susțin inițiativele sociale ale oricărui agent privat în beneficiul copiilor”, a declarat Liliana Palihovici, autoarea iniţiativei legislative de scutire de taxe a echipamentului pentru aceste iniţiative sociale de la Bălţi.

Aceste proiecte sociale vor permite diagnosticarea în regim de urgenţă a copiilor spitalizaţi din mun. Bălţi şi 11 raioane din nordul Republicii Moldova, precum şi asigurarea serviciilor medicale de calitate anual pentru circa 6000 de copii care beneficiază de serviciile medicale ale instituţiei. Prin contribuţia Fundaţiei ORANGE cabinetului radiologic din Bălţi este dotat acum cu cel mai performant aparat de această clasă existent în Moldova şi este primul utilaj de acest tip instalat din Europa. De asemenea, procurarea şi instalarea geamurilor şi uşilor noi la Centrul de plasament temporar şi reabilitare pentru copii vor permite oferirea serviciilor de calitate pentru 426 de copii anual.

„Mulţumesc tuturor celor care au dat dovadă de un adevărat Parteneriat pentru copii. Mulţumesc cetățenilor noștri care au vorbit la telefon şi aceasta a permis ca o parte din banii plătiți pentru convorbirile lor să contribuie la realizarea proiectului. Mulţumesc şi Companiei şi Fundaţiei ORANGE Moldova pentru devotamentul în finanţarea şi implementarea proiectelor orientate spre îmbunătăţirea serviciilor pentru copii”, a afirmat Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova.

„Investiţiile în aceste două proiecte sunt un bun exemplu şi pentru alte companii, care ar putea dezvolta parteneriate sociale şi împreună cu autoritățile centrale şi locale să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova”, a menţionat Liliana Palihovici.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova