Nume
Parola
Vizualizări: 3479
Invitatul Clubului Avocaţilor din luna martie a fost Raymond Gross, judecător din SUA
Chişinău, 19 Martie 2013 — Amnesty International Moldova, în comun cu ABA/ROLI, a organizat, miercuri, 13 martie 2013, a treia ediţie din acest an a Clubului Avocaţilor.

Participanţii, avocaţi şi avocaţi stagiari din RM, au avut posibilitatea de a discuta cu un judecător din SUA, dl Raymond Gross, despre sistemul de drept al SUA şi despre structura sistemului judecătoresc. De asemenea, Judecătorul Gross a vorbit cu avocaţii din RM despre experienţa dumnealui de examinare a cauzelor de violenţă domestică şi a cauzelor care implică minorii şi despre contribuţia avocaţilor la fortificarea rolului precedentului judiciar în Moldova.

Clubul Avocaţilor devine tot mai popular în rândul avocaţilor şi a avocaţilor stagiari graţie invitaţilor de valoare, dar şi a temelor abordate.
Clubul Avocaților este un atelier de lucru tematic, lunar, organizat de Amnesty International Moldova, în comun cu ABA/ROLI. Î

n cadrul cluburilor sunt abordate subiecte relevante pentru organizarea şi specificul lucrului avocaţilor din RM. Activităţile Clubului Avocaţilor se desfăşoară şi în baza Acordului de Colaborare cu Uniunea Avocaţilor din Moldova. În atelier sunt antrenaţi diverşi experţi naţionali şi internaţionali în domeniul drepturilor omului, justiţiei şi practicii CtEDO. În ultimul timp acest for a devenit foarte popular şi solicitat în rândul avocaţilor.