Nume
Parola
Vizualizări: 3031
Cum colectarea maculaturii devine o distracţie!
Chişinău, 15 Martie 2013 — Am avut o zi plină de emoţii positive! Am organizat o campanile de colectare a maculaturii în cadrul Liceului Teoretic “Natalia Dadiani”.
Echipa Centrului Naţional de Mediu, împreună cu Comitetul “Eco-Şcoala”, creat din elevii interesaţi de protecţie a mediului din cadrul Liceului “Natalia Dadiani”, au decis demararea unei campanii de colectare a maculaturii în cadrul liceului. Procesul a fost lansat în ultima zi de şcoală, înainte de vacanţa de primăvară, pentru a le oferi un pic de timp copiilor pentru a scotoci prin casele părinţilor pentru acumularea hârtiei, cărţilor, ziarelor şi revistelor învechite.
Odată întorşi din vacanţă, echipa Comitetului „Eco-Şcoala” a mai făcut o tură prin şcoală şi le-a adus aminte elevilor, că data de 15 martie 2013 este ziua, când clasele se vor lansa în competiţia de colectare a maculaturii în şcoală.
Aşa am ajuns astăzi, cu elevi şi părinţi agitaţi de dimineaţa, fiecare cu emoţii aducând cât mai multă maculatură.
S-au implicat toţi, începând cu cei mai mici din clasele 1 şi terminând cu absolvenţii din clasa a 12-a.
În mod special copiii claselor 1 veneau copleşiţi de emoţii, cu ochi curioşi examinau cântarul: „câte kilograme am reuşit să aduc?”.
Spre finalul evenimentului copiii au reuşit să acumuleze 1444 kg de maculatură, care toată va pleca la reciclare. Din banii acumulaţi în urma predării, Comitetul „Eco-Şcoala” intenţionează să procure coşuri de gunoi pentru hârtie uzată, care să fie amplasate în sălile de clasă pentru acumularea maculaturii în ciclu permanent. Pozele de la eveniment le găsiţi pe pagina noastră de pe facebook - https://www.facebook.com/pages/Centrul-Na%C5%A3ional-de-Mediu/202978546408435.
Deja am făcut şi un top al celor mai active clase!  Dar, cine au fost cei mai harnici vom vedea luni, pe data de 18 martie 2013. La orele 14.00, în Casa Mare a Liceului „Natalia Dadiani” va avea loc premierea celor mai harnici şi implicaţi elevi. Premiile au fost un secret pentru elevi şi surprizele vor veni luni, la premiere, aduse de Centrul Naţional de Mediu şi compania „aqua unIQa”.
Aşa că, dragi jurnalişti care doriţi să promovaţi acţiuni sociale pozitive, sunteţi invitaţi cu drag la eveniment. Pentru mai multe detalii, o contactaţi pe Iuliana Cantaragiu de la Centrul Naţional de Mediu la numărul de telefon 079812714.

Acţiunea a fost realizată în cadrul proiectului „Eco-Şcoala – calea pentru dezvoltare durabilă”, implementat de Centrul Naţional de Mediu, cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la Bucureşti şi în parteneriat cu compania „aqua unIQa”.