Nume
Parola
Vizualizări: 3530
„Trebuie să fim uniți în ceea ce facem împreună în beneficiul cetățenilor” – Liliana Palihovici la Cucoara, Cahul
Comrat, 4 Martie 2013 — Agenda de week-end a Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a inclus o vizită în satul Cucoara, raionul Cahul, pentru a purta un dialog cu mai multe femei din satele Cucoara, Andruș și Chircani și pentru a saluta participanții la Cupa de volei masculin. De asemenea, Vicespeakerul a aplaudat evoluțiile copiilor și ansamblului „Cimbrișor” în cadrul unui Mărțișor muzical.

Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, le-a încurajat pe cele 60 de femei participante la întâlnire să se implice în continuare în activitățile comunitare și să fie puternice. „O femeie primar, o femeie consilier sunt o valoare în plus pentru întreaga comunitate. În Moldova satele administrate de femei primar sunt foarte active, iar acest fapt se datorează dedicației cu care vă implicați în soluționarea problemelor locale”, a afirmat Liliana Palihovici.

Subiectele de discuție pe care femeile din satele Cucoara, Andruș și Chircani le-au abordat împreună cu Vicepreședinta Legislativului au vizat proiectul de Hotărâre a Parlamentului nr. 81 care prevede stoparea reformelor în domeniul sănătății; de asemenea, oportunitățile pe care le poate oferi și asigură acum integrarea în Uniunea Europeană, precum și optimizarea sistemului educațional și necesitatea conștientizării faptului că reformele sunt dureroase însă foarte necesare.

La fel, întrebările adresate s-au axat pe investițiile făcute în domeniul sănătății pentru modernizarea calității, modificarea indiciilor de calculare a pensiei, necesitatea instalării camerelor de luat vederi nu doar în timpul examenelor de BAC, dar și în cabinetele medicilor.

„În toate dificultățile cu care ne confruntăm trebuie să fim uniți în ceea ce vrem să facem în beneficiul cetățenilor și să muncim ca o echipă dinamică”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, făcând referire și la unitatea dintre generații și exemplificând cu prezența împreună a copiilor și persoanelor în etate pe aceeași scenă în cadrul Mărțișorului muzical de la Cucoara.

La eveniment a fost prezentă doamna primar de Cucoara, Aliona Goța, care i-a mulțumit doamnei Liliana Palihovici pentru că și-a găsit timp și a participat la evenimentul organizat pentru doamnele din localitatea pe care o administrează.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova