Nume
Parola
Vizualizări: 3825
Liceul ”Gheorghe Asachi”: tradiții, prezent frumos și un viitor de succes
Chișinău, 1 Martie 2013 — MESAJUL VICEPREȘEDINTEI PARLAMENTULUI, LILIANA PALIHOVICI, ADRESAT ELEVILOR ȘI PROFESORILOR LICEULUI ROMÂNO-FRANCEZ ”GHEORGHE ASACHI”

La 1 martie, acum 225 de ani, s-a născut Gheorghe Asachi. Tot astăzi, Liceul Român-Francez care îi poartă cu demnitate numele celebrează 149 de ani de la fondare. Este cea mai veche instituție de învăţământ din țară, cu tradiţii de instruire şi educaţie calitativă.

Aduc sincere felicitări administraţiei liceului, colectivului pedagogic, elevilor, părinţilor care îşi fac cu dedicaţie meseria şi studiile în spiritul valorilor democratice prin realizarea unui demers educaţional inovativ şi interactiv.

La început a fost gimnaziu privat de fete, după care se transformă în liceul de fete numărul unu al Zemstvei. Acest fapt îmi sporește încrederea că instituția Dumneavoastră are tradiții, are prezent frumos, cu rezultate remarcabile și un viitor de succes. Aceasta încredere este alimentată și de evenimentul de astăzi, care constituie lansarea Institutului de Științe și Informare Educațională ”Școala de ieri, de azi și de mâine”.

Consider că studiile calitative pot fi făcute în diferite condiții, în diferite contexte și cu pedagogi diferiți. Pentru mine, importantă este motivația și pasiunea care stă la baza studiilor. Accesul la educație este un drept, care trebuie respectat. Voi, tinerii sunteți speranța noastră, resursa statului nostru.

Vă îndemn să investiți în educația voastră timp, pasiune și cu siguranță veți fi cetățeni buni ai Republicii Moldova.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova