Nume
Parola
Vizualizări: 2418
Centrul Național de Mediu invită reprezentanții mass-media la Consultări Publice pe marginea Raportului pe Starea Mediului în bazinul r. Bîc ( perimetrul mun. Chișinău)
Chișinău, 27 Februarie 2013 — Centrul Național de Mediu invită reprezentanții mass-media la Consultări Publice pe maginea Raportului pe Starea Mediului în bazinul rîului Bîc, perimetrul municipiului Chișinău. Evenimentul va avea loc vineri, 1 martie 2012, ora 10.00, în incinta Agenției „Apele Moldovei” (str. Gheorghe Tudor, 5) și va aduna reprezentanți ai primăriei mun. Chișinău, APL-urilor din bazinul rîului Bîc, municipiul Chișinău, Inspectoratului Ecologic de Stat, Agenției Apele Moldovei, Centrului de Sănătate Publică municipal, Regiei Autosalubritate, ÎM EXDRUPO, ÎM Apa-Canal Chișinău, Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, Agenției Ecologice Chișinău.
În cadrul evenimentului va fi prezentat Raportul pe Starea Mediului în bazinul r. Bîc (perimetrul municipiului Chișinău). Autorul raportului, dl Mihai Mustea, Manager de Program la Centrul Național de Mediu, va face cunoscută publicului informație ce ține de aspectul calitativ și cantitativ al apei în r. Bîc. Totodată, dumnealui va face publice sursele de poluare ale r. Bîc, iar la finele prezentării, vor fi propuse soluții pentru redresarea situației.
Raportul pe starea mediului în bazinul r. Bîc pentru toate localitățile din bazin (97 localități) a fost realizat pe parcursul anului 2012. Pentru elaborarea acestuia, echipa Centrului Național de Mediu a distribuit un chestionar de evaluare a situației socio-ecologice-economice pentru fiecare localitate și a întreprins o serie de vizite de studiu în teritoriu. Începînd cu luna decembrie 2012, au fost consultate toate APL-urile din bazin pentru a îmbunătăți acest document.
Reprezentanții mass-media și persoanele interesate de acest document sunt așteptate la eveniment.
Persoana de contact: Mihai Mustea, Manager de Program, Centrul Național de Mediu
Tel: 022 83 67 27; e-mail: mmustea@gmail.com