Nume
Parola
Vizualizări: 2649
Întrevedere: Ministrul TIC - Ambasadorul Federaţiei Ruse
Chişinău, 22 Februarie 2013 — Perspectivele colaborării bilaterale în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor au fost discutate în timpul întrevederii ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farid Muhamedşin. Oficialii au confirmat disponibilitatea de aprofundare a cooperării pe acest segment atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul organizaţiilor regionale şi internaţionale.

Partea rusă s-a arătat interesată, în mod special, de rezultatele obţinute de Republica Moldova în domeniul gestionării registrelor electronice a populaţiei în contextul implementării în Federaţia Rusă a documentului de identificare unic – cardul electronic universal.

La rândul său, ministrul Pavel Filip a exprimat interesul părţii moldoveneşti pentru studierea experienţei ruse în ce priveşte soluțiile tehnologice de monitorizare a traficului de transport auto. De asemenea, a avut loc un schimb de opinii pe marginea posibilităţii dezvoltării în Republica Moldova, cu susţinerea Federaţiei Ruse, a instruirii la distanţă în instituţiile de învăţământ mediu, şcolile profesional-tehnice şi Universităţi, ca un format de perspectivă de acumulare a cunoştinţelor într-o societate informaţională modernă.

În finalul întrevederii, ministrul TIC a invitat reprezentanţii Federaţiei Ruse să participe la Summit-ul Moldova ICT 2013 , care va avea loc la Chişinău, în perioada 16-17 aprilie. Cei doi oficiali au convenit să discute în timpul apropiat propunerile concrete în acest sens.