Nume
Parola
Vizualizări: 3444
Amnesty International Moldova a discutat cu avocaţii despre Fiscalitatea în avocatură
Chişinău, 22 Februarie 2013 — Amnesty International Moldova, în comun cu ABA/ROLI, a organizat, joi, 21 februarie 2013, a doua ediţie din acest an a Clubului Avocaţilor la subiectul "Contabilitatea şi fiscalitatea avocaţilor în anul fiscal 2013". În calitate de formator a fost invitată dna Natalia Curagău, doctor în economie şi contabil-şef al biroului asociat de avocaţi "Ţurcan, Cazac şi Partenerii". Peste 70 de avocaţi au participat la eveniment.

Participanţii s-au informat despre registrele fiscale ale avocaţilor, formularele de raportare fiscală, procedura de impozitare, diferenţele dintre statutul avocatului şi cel al stagiarului în avocatură.

Igor Stoica, coordonator proiect AIM „Profesioniştii pentru Drepturile Omului” a menţionat că Clubul Avocaţilor devine tot mai popular şi tot mai mulţi avocaţi se implică activ în evenimentele organizate de Amnesty International Moldova. „Încurajăm apărătorii drepturilor omului să se implice şi în continuare în activităţile organizate şi să devină membri ai organizației.”

De asemenea, avocaţii, stagiarii au semnat şi o petiţie întru susţinerea avocatului Magamed Abubakarov, de origine cecenă, avocat în cauze penale, care este bine cunoscut ca apărător în mai multe cazuri de tortură, răpiri, fabricare a dosarelor penale. În acest moment, Magamed Abubakarov este ameninţat cu moartea din cauza activităţilor sale.

Participanţii au făcut şi donaţii pentru acoperirea cheltuielilor de expediere a mesajelor şi pentru publicarea materialelor de susţinere a avocatului Magamed Abubakarov.

Clubul Avocaților este un atelier de lucru tematic, lunar, cu o durată de 2 ore, organizat de Amnesty International Moldova, în comun cu ABA/ROLI. În cadrul cluburilor sunt abordate subiecte relevante pentru organizarea şi specificul lucrului avocaţilor din RM. Activităţile Clubului Avocaţilor se desfăşoară şi în baza Acordului de Colaborare cu Uniunea Avocaţilor din Moldova.

În atelier sunt antrenaţi diverşi experţi naţionali şi internaţionali în domeniul drepturilor omului, justiţiei şi practicii CtEDO. În ultimul timp acest for a devenit foarte popular şi solicitat în rândul avocaţilor.