Nume
Parola
Vizualizări: 2125
CCI a Moldovei participă la Academia ”East Invest” în domeniul lobby
Chisinau, 20 Februarie 2013 — În perioada 20-22 februarie 2013, la Bruxelles, Belgia, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei, Vladimir Didilica, împreună cu reprezentanţii a cinci organizaţii de susținere a businessului din Republica Moldova, participă la Academia ”East Invest” în domeniul lobby. În total, la training iau parte 25 de manageri ai organizaţiilor de susținere a sectorului privat din 6 state ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina.

În cadrul sesiunilor de instruire, participanții se vor familiariza cu strategiile şi instrumentele de lobby, practicile şi modelul austriac de lobby, vor face schimb de experienţă. De asemenea, vor discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene referitor la rolul organizaţiilor de susţinere a businessului din statele Parteneriatului Estic în procesul de negociere a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv cu UE.

Instruirile Academiei ”East Invest” au loc în contextul desfășurării proiectului cu același nume. Prima sesiune de training a fost organizată în iulie 2011, la Kiev, Ucraina, iar următoarea este planificată pentru lunile mai-august curent, în una din ţările Parteneriatului Estic.
Academia este un concept elaborat de Eurochambres, cu circa 10 ani în urmă, ca răspuns la necesitatea reţelei camerale de a avea un program specific de instruire care ar dezvolta capacităţile şi performanţa managerilor săi.
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook