Nume
Parola
Vizualizări: 3820
Un apel în luna Dragostei și a bunei dispoziții
Chişinău, 14 Februarie 2013 — MESAJUL VICEPREȘEDINTEI PARLAMENTULUI REPUBLICII MOLDOVA, LILIANA PALIHOVICI, CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR DRAGOSTEI DIN LUNA FEBRUARIE

Luna februarie ne oferă câteva ocazii bune pentru a vorbi despre dragoste și pentru a acționa în spiritul acesteia – Ziua Îndrăgostiților, de pe 14 februarie, și Sărbătoarea de Dragobete, de pe 24 februarie.

Cred că dragostea și elementul principal al acesteia, pasiunea, sunt două lucruri esențiale pentru reușita fiecăruia în familie și în viața publică. Atunci când punem pasiune în munca pe care o facem, atunci când tratăm cu dragoste oamenii apropiați, atunci când îi respectăm pe toți cei din jur, succesul este asigurat.

De dragoste avem nevoie cu toții: fie că suntem copii, adolescenți, tineri, adulți sau oameni în etate.

Chiar și cea mai recentă inițiativă legislativă pe care am înregistrat-o, cea privind responsabilizarea părinților împotriva abandonului copiilor, a fost dictată de nevoia de a oferi dragoste copiilor în familie, pentru că iată, în Moldova, abandonul a devenit cea mai gravă formă de neglijare a copilului. Toți copiii au nevoie de dragoste, înțelegere și servicii de calitate și reiterez acest apel cu ocazia sărbătorilor dragostei din luna februarie.

Este un prilej potrivit, de asemenea, pentru a ne apleca în aceste zile asupra tradițiilor noastre și a descoperi că Dragobetele este zeul tinereții în Panteonul autohton, patronul dragostei și al bunei dispoziții.

Vă doresc tuturor să aveți parte mereu de dragoste și bună dispoziție.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova