Nume
Parola
Vizualizări: 4120
Sportul trebuie să fie un element cheie în politicile statului din domeniul educației
Fălești, 8 Februarie 2013 — Cei 200 de elevi ai Liceului Teoretic din satul Mărăndeni, Făleşti, au întâmpinat cu bucurie donaţia de echipament sportiv oferită de Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici. Această acţiune face parte din iniţiativa „Copii cuminţi cu vedete părinţi” în cadrul căreia sunt colectate fonduri destinate îmbunătăţirii vieţii copiilor din Moldova.

Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, i-a îndemnat pe elevii de la Mărăndeni să înveţe, să înţeleagă încă din şcoală ce doresc să devină când vor fi mari şi să se concentreze pe munca lor de acum - cartea. Oaspetele de la Chişinău le-a mărturisit elevilor, oferindu-le aceste seturi de echipament sportiv, că şi oamenii care oferă daruri se bucură, nu doar cei care le primesc.

„Adevărul este că am așteptat acest moment de mult timp și cred că din raionul Fălești vom avea mai mulți campioni olimpici”, a afirmat profesorul de educație fizică de la Liceul din Mărăndeni, Ion Lupașco. Profesorul a mărturisit că în ultimii 40 de ani liceul nu a procurat inventarul necesar pentru organizarea lecțiilor de educație fizică în conformitate cu normele generale, iar această donație este foarte binevenită.

În cadrul celor trei ediţii ale concertelor de caritate „Copii cuminţi cu vedete părinţi”, iniţiate de Liliana Palihovici sub auspiciile „Parteneriatului pentru copii”, au fost inaugurate mai multe terenuri de joacă pentru copii şi au fost făcute donaţii de echipament sportiv, costume naţionale, instrumente muzicale etc.

„Parteneriatul pentru copii” este o iniţiativă lansată de Liliana Palihovici în care companii, agenţii de dezvoltare internaţionale, vedete şi oficiali şi-au unit eforturile în asigurarea unei vieţi mai bune pentru copiii din Republica Moldova.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova