Nume
Parola
Vizualizări: 5220
INVITAȚIE MEDIA: Inaugurarea Primului Centru Regional de Formare pentru Bibliotecari creat în incinta Bibliotecii Publice Raionale din Leova
Leova, 6 Februarie 2013 — Bibliotecile publice din Moldova devin plaforme pentru dezvoltarea comunității și inovație

Programul Novateca și Biblioteca Publică Raională din Leova au deosebita plăcere de a vă invita la inaugurarea primului Centru de Formare pentru bibliotecari din rețeaua pilot de biblioteci Novateca. Centrul Regional de Formare va oferi acces gratuit publicului la Internet, oportunități de instruire pentru bibliotecari și servicii moderne și inovatoare de informare pentru comunitatea locală.

Deschiderea oficială va avea loc marți, 12 februarie 2013, în incinta Bibliotecii Publice Raionale Leova, amplasată pe str. Ștefan cel Mare 67, orașul Leova, între orele 11:00-12:30.

La inaugurarea centrului vor participa:
Ambasadorul SUA în Moldova, William Moser,
Viceministrul Culturii, Gheorghe Postică,
Prima Doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti
Reprezentantul Fundației Bill & Melinda Gates, Sandra Fried
Președintele Raionului Leova, Efrosinia Grețu

Sunt invitați jurnaliști din presa locală și națională.

Novateca va asigura TRANSPORTUL tur-retur pentru mass-media (Chisinau-Leova-Chisinau).

Pentru confirmarea participării şi informaţii suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe Tatiana Rusu, Specialist Comunicare al programului Novateca, la mobil: 068 76 26 20, sau să ne scrieți la e-mail-ul trusu@irex.org, pină la data de în data de 11 februarie, ora 16.00.

Agenda evenimentului este atașată.
___________________________________________________________________________
Programul Novateca este parte a Inițiativei Global Libraries a Fundației Bill & Melinda Gates care se concentrează pe facilitarea accesului populației la informație și calculatoare prin intermediul bibliotecilor publice. Etapa pilot a programului Novateca, implementată pe parcursul a doi ani de IREX în cooperare cu Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), va evalua oportunităţile de facilitare a accesului populației la informație și mijloacele tehnologiilor informaționale în Republica Moldova prin intermediul sistemului existent de biblioteci publice.