Nume
Parola
Vizualizări: 4419
Vicepreşedinta Parlamentului şi Preşedinta delegaţiei parlamentare la APCE, Liliana PALIHOVICI, a avut o întrevedere cu raportorii APCE, Lise CHRISTOFFERSEN şi Piotr WACH
Strasbourg, 25 Ianuarie 2013 — În cadrul primei sesiuni din acest an a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei care se desfășoară la Strasbourg, Vicepreşedinta Parlamentului şi Preşedinta delegaţiei parlamentare a Republicii Moldova la APCE, Liliana PALIHOVICI, a avut o întrevedere cu raportorii APCE pentru Moldova Lise CHRISTOFFERSEN şi Piotr WACH.

În debutul întrevederii, a fost menţionată importanţa dialogului şi schimbului de opinii dintre factorii de decizie moldoveni și raportorii avizaţi în procesul de monitorizare a Republicii Moldova și perspectivele de viitor.

Liliana PALIHOVICI a vorbit despre ultimele evoluții și situația politică din Republica Moldova. De asemenea participanții la întrevedere au discutat despre reformele lansate de actuala guvernare în domeniul justiției, în special despre reformarea Ministerului Afacerilor Interne și a Procuraturii Generale.

Vicepreşedinta Parlamentului a menționat că anul 2013 este unul important pentru parcursul european al țării noastre și este necesară asigurarea continuității procesului de reformare precum și consolidarea dialogului cu partenerii externi.

Raportorii au apreciat progresele înregistrate de Republica Moldova și modul în care au fost onorate angajamentele asumate în domeniul justiției, asigurării unei democrații locale veritabile și funcționale, consolidarea dialogului între societatea civilă și instituțiile statului.

„Moldova are șanse mari să fie scoasă de sub monitorizare. Acest lucru se poate întâmpla însă doar atunci când toate instituțiile statului vor funcționa în baza legii și angajamentelor asumate de către Republica Moldova, îndeplinite cu brio”, au conchis raportorii APCE.

Liliana PALIHOVICI a declarat că în aceste zile comisia de monitorizare va face public proiectul raportului de țară, iar conform estimărilor prealabile ale secretariatului APCE, documentul urmează să fie discutat de parlamentarii europeni în perioada sesiunii de vară. Până atunci, raportorii urmează să mai efectueze o vizită de documentare în Republica Moldova.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova