Nume
Parola
Vizualizări: 4485
Şcoala Manierelor Elegante “ABeZe” a lansat 2 cursuri noi
Chisinau, 23 Ianuarie 2013 — Şcoala Manierelor Elegante “ABeZe” a prezentat marţi, 22 ianuarie, reuşitele anului 2012 şi a lansat 2 cursuri noi, în cadrul unui eveniment monden.

Cinci acorduri de colaborare semnate cu instituţii din R. Moldova şi România, cinci evenimente importante: campanii sociale, târg de caritate, seminare de instruire – sunt reuşitele primului an de la lansarea şcolii. 

Artista poporului, Mariana Bahnaru, va fi profesoara care se va ocupa de corecţia vorbirii la cei mici, iar Eugen Hudorojcov este designerul care va îndruma toţi doritorii să aibă propriul stil sau cum să îmbine corect culorile hainelor. Astfel, a fost lansat cursul „Stil vestimentar” şi logoped.

Invitaţii, în jur de 70 de persoane, prezenţi la eveniment, împreună cu copii, au avut parte de o seară a bunelor maniere, unde imaginar au locuit timp de 2 ore pe o insulă unde nimeni nu se întreabă de ce este nevoie de responsabilitate. Ştiu ce înseamnă a fi punctuali, cum să se comporte manierat la masă, cum să se îmbrace adecvat sau cum să salute corect. 

Scopul de a aduna maturi şi copii laolaltă a fost pentru a demonstra că bunele maniere sunt necesare tuturor, iar copii oglindesc învăţămintele părinţilor. Astfel, de la o vârstă fragedă copii trebuie să cunoască regulile de bune maniere.
Domnica şi Sofia, fetiţele interpretei Nona Marian au recitat o poezie despre bunele maniere. Câţiva elevi au jucat un minispectacol prin care au arătat importanţa bunelor maniere. În schimb, Paul, băiatul ministrului Justiţiei, Oleg Efrim a provocat invitaţii cu câteva reguli specifice comportamentului manierat la masă.

Notarul Viorica Nagacevschi a menţionat despre importanţa bunele maniere în afaceri, iar şefa direcţiei Educaţie, Tineret şi Sport a Primăriei Chişinău, Tatiana Tverdohleb a specificat despre necesitatea educării copiilor într-un stil manierat.

La eveniment au fost prezenţi şi Larisa Silvestru, directorul liceului Prometeu, Corina Ţepeş, Violeta Marian, Tamara Berzoi, Rita Ursalovschi, etc.

Amintim, „ABeZe” este un centru de dezvoltare personală, lansat în 2011, unde sunt cursuri de bune maniere, ore de dicţie, administrarea afacerilor, curs de psihologie motivaţională.