Nume
Parola
Vizualizări: 3531
Inițiativă legislativă de sprijin pentru tinerii și persoanele care duc faima bună a Moldovei în străinătate
Chişinău, 23 Ianuarie 2013 — Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a înregistrat o inițiativă legislativă prin care tinerii și persoanele care participă la diverse activități artistice, culturale, științifice și sportive și care prezintă la aceste acțiuni Republica Moldova vor beneficia de scutiri de plată a drepturilor de import, atunci când bunurile nu sunt destinate comercializării.

Inițiativă legislativă a proiectului de lege privind unele categorii de bunuri scutite de la plata drepturilor de import, înregistrată la Biroul Permanent al Parlamentului, va susține persoanele care promovează bunul nume al Republicii Moldova în străinătate, oamenii de știință premiați pentru invențiile lor și prevede, de asemenea, reglementarea scutirii de plată a drepturilor de import care se referă la bunuri speciale destinate pregătirii educaționale, angajării sau adaptării sociale a persoanelor cu dizabilități.

„Sunt mândră de tinerii și oamenii de știință care muncesc mult și obțin trofee pentru merite deosebite la concursuri internaționale. Pentru mine este important să susținem prin mecanisme legislative oamenii care duc faima bună a Republicii Moldova peste hotarele țării”, a afirmat Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici.

Proiectul de lege propune scutirea premiilor și decorațiilor onorifice (cupe, medalii, trofee și alte articole similare), care au fost acordate persoanelor rezidente în Republica Moldova într-un stat străin, drept recompensa adusa activității lor în domenii cum ar fi arta, știința, sportul ori ca recunoaștere a unui merit la un eveniment internațional.

Liliana Palihovici accentuează și dimensiunea socială a acestui proiect de lege și impactul asupra mediului academic, cultural, sportiv al țării.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova