Nume
Parola
Vizualizări: 3084
Centrul Național de Mediu a dat start concursului „ÎMPREUNĂ SALVĂM RÎUL BÎC”
Chișinău, 16 Ianuarie 2013 — Data limită de înscriere în concurs: 07 februarie 2012

Rîul Bîc este pe cale de dispariţie! Astăzi, acesta s-a transformat într-un canal al apelor uzate, care se concentrează în lacurile de acumulare folosite pentru piscicultură, irigaţie şi agrement, influenţînd direct starea sănătăţii unui milion de oameni, care locuiesc în regiunea rîului. Starea ecologică în bazinul rîului Bîc este una alarmantă, fară implicarea actorilor care convieţuiesc aici. Aceştia, fie din ignoranţă şi pasivitate, fie din lipsă de cultură ecologică şi responsabilitate, nu acordă prioritate rîului, şi nu realizează că starea de inerţie persistentă la etapa actuală, va aduce cu sine pieirea rîului.

Astfel, pentru a spori gradul de conştientizare a tinerei generaţii despre problemele ecologice în bazinul rîului, Centrul Național de Mediu a dat start concursului “ÎMPRENĂ SALVĂM RÎUL BÎC”. Acest concurs este destinat instituțiilor de învățămînt preuniversitar, amplasate în bazinul rîului Bîc.

Concursul urmărește dezvoltarea abilităţilor elevilor de a aborda în mod creativ şi interactiv solutionarea problemelor ecologice ; identificarea elevilor cu aptitudini deosebite si atitudine pozitiva fata de mediu; promovarea unei colaborări între scolile din regiune în soluționarea problemelor ecologice în ansamblu; înţelegerea necesităţii formării unei atitudini corecte, culturi ecologice pentru stoparea procesului degradării și poluării rîului.

Concursul este divizat în 3 categorii:
1. FOTOGRAFIE
2. VIDEO
3. DIVERTISMENT (Teatru, cîntec, dans)

Lucrările foto și video, înscrise în concurs vor fi prezentate la Gala de Premiere, care va avea loc în primăvara 2012. Evenimentul va aduna specialiști în domeniul mediului, autorități publice centrale și locale, oameni de artă, ONG-uri, mass-media, etc.

Date de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Național de Mediu
Tel: 022 83 67 27; Gsm: 060176393


Acest concurs este organizat în cadrul proiectului “Reabilitarea ecologică a rîului Bîc”, susţinut financiar de fundaţia americană “United States Central & Eastern Europe Environment Foundation” (UCEF).