Nume
Parola
Vizualizări: 3920
AO ”Pro Cooperare regionala” isi continua activitatea in proiectul „Scoala Fermierului pentru Agricultura Durabila”
Balti, 11 Ianuarie 2013 — AO „Pro Cooperare Regionala” cu sustinerea finaniciara a Fundatiei „HEKS Moldova” , isi continue activitatea in proiectul „Scoala Fermierului” si in anul curent, 2013. Reamintim ca proiectul dat este conceput pentru a contribui la susținerea și dezvoltarea fermierilor mici și mijlocii din zona de Nord prin oferirea de instruire profesională și serviciii de consultanță în domeniul agriculturii durabile. Timp de doi ani proiectul a oferit fermierilor cunoștințe despre un sistem de agricultură mai echilibrat precum si practici agricole de lungă durată menite să contribuie la protecția mediului inconjurător. Deci, aceste succese dorim sa le extindem si pentru an. 2013.
In cadrul proiectului fermierii pot beneficia de traininguri de scurta si lunga durata precum si de vizite de studiu in tara si in Romania (pentru crescatorii de vite mari cornute.)
1. Cursuri acreditate in domeniul agriculturii durabile (curs de lunga durata - pina la 3 saptamini) sunt destinate fermierilor care se ocupa cu cresterea animalelor si culturilor de cimp , precum si cresterea legumelor si fructelor. Aceste cursuri vor fi organizate in colaborare cu Facultatea de “Agroecolgie” a Universitati de Stat din Balti. Partea practica va fi asigurata prin colaborarea cu Institutul Stiintifico-Practic “Slelectia” din mun. Balti.
2. Instruire de scurta durata (1 zi), schimburi de experienta si consultanta pentru fermierii privati.
In cadrul acestei componente fermierii vor beneficia de instruiri cu durata de o zi pe diverse subiecte tehnice, vizite de studiu si schimburi de experienta in tara si peste hotare precum si servicii de consultanta in domeniul agricol.
Beneficiarii acestui proiect vor fi fermieriii mici si mijlocii din zona de Nord a Republicii Moldova care sunt implicati in activitati agricole si doresc sa-si extinda activitatile ce le desfasoara.
Actualmente „ProCoRe” este in cautarea potentialilor beneficiari (fermieri interesati) de activitatile oferite in cadrul proiectului, in special cursul de lunga durata. Cei interesati sunt rugati sa se adreseze la nr. de contact +373 (231) 92546 sau +373 (231) 92544, sau prin e-mail la pro_co_re@yahoo.co.uk sau direct la sediul AO “Pro Cooperare Regionala” amplasat in mun. Balti, str. Mihai Viteazul 36/2.
Persoanele de contact : Sergiu Mihailov sau Cristina Ciobanu.