Nume
Parola
Vizualizări: 5340
INVITAȚIE PENTRU PRESĂ: Novateca vă invită să participați la un eveniment susținut de Prima Doamnă a Republicii Moldova
Chisinau, 9 Ianuarie 2013 — Cu sprijinul Primei Doamne a Republicii Moldova, Margareta Timofti și în parteneriat cu Ministerul Culturii, Programul Novateca organizează un eveniment la care va fi discutat procesul de modernizare a celor 68 de biblioteci publice selectate pentru rețeaua pilot a programului.

Evenimentul va avea loc joi, 10 ianuarie, ora 10:00, în incinta Teatrului ”Eugene Ionesco” din Bd. Grigore Vieru 11.

Doamna Margareta Timofti, bibliotecar de profesie, va veni cu un discurs de susținere a procesului de modernizare a bibliotecilor publice din Moldova.

La eveniment vor participa bibliotecari și primari din 56 sate și 12 centre raionale din Moldova care au fost selectate pentru a beneficia de investiții din partea fundației Bill și Melinda Gates.

Detalii privind evoluţia programului vor fi oferite în cadrul unui briefing care va fi organizat începând cu ora 10:45, în holul teatrului și la care vor participa Evan Tracz, Directorul Programului Novateca alături de Margareta Timofti, Prima Doamnă a Republicii Moldova, Boris Focșa, Ministrul Culturii și Maria Cudlenco, Directorul Bibliotecii Publice din Crihana Veche, Cahul.

De asemenea, începând cu ora 13:30 va avea loc dezbaterea pe subiectul: „Noua misiune a bibliotecilor publice în modernizarea comunităților” la care vor participa Lidia Kulikovski, Director General al Bibliotecii Municipale Chișinău, Elena Lungu, Primar de Păulești, raionul Călărasi, Natalia Kornukh, bibliotecar, Biblioteca Publică Raională Bar, Ucraina și Virgil Cojocaru, Coordonator biblioteca Judeţeană Neamţ, România. Dezbaterea va fi moderată de cunoscutul realizator de televiziune - Vitalie Dogaru.

Vom aprecia mult prezenţa dumneavoastră la eveniment.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să o contactaţi pe Tatiana Rusu, Specialist Relaţii Publice în cadrul programului Novateca la nr. de mobil: 068 76 26 20, e-mail trusu@irex.org, sau de asemenea, puteți accesa pagina www.novateca.md și facebook/novateca.

Novateca este un program – pilot care pe parcursul a 2 ani, se va concentra pe facilitarea accesului populației la computere și Internet, prin intermediul reţelei existente de biblioteci publice din Moldova. Programul a creat o rețea-pilot formată din 68 de biblioteci publice care va fi dotată cu computere de ultimă generație și echipamente moderne pentru accesul publicului la Internet. De asemenea, pe întreg teritoriul țării, Novateca a creat 6 Centre Regionale de Formare care vor oferi bibliotecarilor dezvoltare profesională continuă pentru a putea utiliza tot potențialul noilor resurse tehnologice și dezvolta noi servicii de bibliotecă.