Nume
Parola
Vizualizări: 4442
Modernizarea bibliotecilor publice a ÎNCEPUT!
28 Decembrie 2012 — Primele calculatoare, oferite prin programul Novateca, au ajuns deja în bibliotecile publice din Moldova

Novateca a început dotarea cu echipamente și calculatoare de ultimă generație a bibliotecilor publice din țară, care au fost selectate pentru rețeaua-pilot a programului.

Calculatoarele, oferite prin intermediul programului Novateca, au ajuns în bibliotecile publice din raioanele Leova, Orhei, Ungheni, Soroca, Ceadâr-Lunga și Căușeni. Aceste biblioteci vor pune la dispoziția cetățenilor din regiuni acces gratuit la calculatoare și Internet pentru a le facilita accesul la informaţie, ajutând bibliotecile să-şi deservească mai bine comunitatea. De asemenea, bibliotecile menționate vor servi drept Centre Regionale de Formare care vor instrui peste 100 de bibliotecari pentru a putea utiliza la maximum potenţialul noilor resurse tehnologice în beneficiul comunităţilor.

În februarie 2012, biblioteci raionale vor organiza festivități de inaugurare a Centrelor Regionale de Formare care vor fi create în incinta bibliotecilor publice dotate cu calculatoare.

Reamintim că la începutul lunii decembrie, Novateca a organizat cursuri de formare de formatori pentru bibliotecarii Centrelor Regionale de Formare prin care viitorii traineri au avut posibilitatea să își dezvolte abilitățile de trainer și cunoștințele în domeniul IT.

Novateca este un program-pilot care pe parcursul a 2 ani, se va concentra pe facilitarea accesului populației la computere și Internet, prin intermediul reţelei existente de biblioteci publice. Programul va fi realizat prin creare unei rețele-pilot formată din 68 de biblioteci publice care va fi dotată cu calculatoare și echipamente de ultimă generație pentru accesul publicului la Internet. De asemenea, Novateca va crea 6 Centre Regionale de Formare care vor oferi cursuri pentru bibliotecari pentru ca aceștia să poată asigura servicii moderne de informare comunităților locale.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să o contactaţi pe Tatiana Rusu, Specialist Relaţii Publice în cadrul programului Novateca la nr. de mobil: 068 76 26 20 sau e-mail: trusu@irex.org. De asemenea, puteți accesa pagina www.novateca.md și facebook/novateca.