Nume
Parola
Vizualizări: 2156
Sisteme de management energetic, utilizate la nivel de întreprindere
Balti, 21 Decembrie 2012 — În perioada 20-21 decembrie 2012, la filiala Bălți a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, 30 de specialişti din sectorul industrial din regiune participă la seminarul "Sisteme de management energetic la nivel de întreprindere". Cursul este organizat de filiala Bălţi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei în parteneriat cu Proiectul UNIDO-GEF "Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin sporirea eficienţei energetice în sectorul industrial al Republicii Moldova".

Directorul filialei Bălți a CCI, Galina Codița, a spus că, scopul seminarului este de a ajuta întreprinderile să implementeze sistemele de management energetic. "Din cauza creşterii preţului la energia termică, poluării mediului ambiant și fluctuațiilor de pe piața carburanților, problema securităţii energetice a devenit o preocupare majoră pentru agenții economici.
Seminarul este oportun, deoarece în cadrul acestuia sunt prezentate instrumente practice care pot fi utilizate sau adaptate la activitatea cotidiană a companiei".
Formatorii Ion Muntean şi Nicolae Glingean, experţi naţionali în domeniul eficienţei energetice, au menţionat că sunt familiarizați cu nivelul și posibilităţile energetice ale regiunii Bălţi.
Participanții au discutat interactiv despre reducerea consumului de energie, reducerea costului și a emisiilor nocive, beneficiile unei abordări sistematice a managementului energetic. Ei au ajuns la concluzia că, la majoritatea întreprinderilor nu este dificil de a reduce consumul de energie prin asigurarea unui consum rațional şi eficient.
Proiectul UNIDO-GEF "Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin sporirea eficienţei energetice în sectorul industrial al Republicii Moldova" este implementat de Ministerul Mediului al Republicii Moldova, prin intermediul Oficiului "Schimbarea climei".
www.chamber.md sau pagina CCI pe facebook