Nume
Parola
Vizualizări: 4076
Incluziunea persoanelor cu dizabilități în câmpul muncii – realități și perspective
16 Decembrie 2012 — IDIS „Viitorul” şi Friedrich-Ebert-Stiftung prezintă o nouă ediţie a Monitorului Social. Genericul acestui număr este „Incluziunea persoanelor cu dizabilități în câmpul muncii – realități și perspective”. Lucrarea este scrisă de Lucia Gavriliță, Tatiana Cernomoriț şi Aliona Chisari.

Evenimentul va avea loc luni, 17 decembrie 2012, ora 10:00, în sala de conferinţe a Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, et. 2, situat pe str. Iacob Hîncu 10/1, MD-2005, Chişinău.

Studiul analizează cadrul legal al R. Moldova privind angajarea în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilităţi şi în ce măsură acesta este respectat de către angajatori. Pentru comparaţie, în lucrare sunt prezentate practici internaţionale şi studii de caz relevante pentru ţara noastră. Platforma de discuţii cuprinde poziţia instituţiilor de resort cât şi cea a persoanelor cu dizabilităţi.

Monitorul Social reprezintă un produs al IDIS „Viitorul”, care surprinde evoluţia problemelor sociale cele mai persistente, sugerând soluţii de remediere a acestora. Buletinul este elaborat în colaborare cu Fundaţia Friedrich-Ebert.