Nume
Parola
Vizualizări: 3765
„Drepturile omului trebuie să se întâmple în fiecare zi”, afirmă Vicepreședinta Parlamentului, Liliana Palihovici, în mesajul său de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, 10 decembrie 2012
Chişinău, 10 Decembrie 2012 — Astăzi, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, celebrăm toate drepturile tuturor oamenilor. Aceste drepturi îi abilitează pe oameni cu o putere adevărată. Iată de ce drepturile omului merg mână în mână cu democrația– puterea oamenilor, puterea poporului.

O democrație reală este atunci când drepturile tuturor oamenilor, indiferent de vârstă, etnie sau stare socială, sunt respectate pe deplin, iar cetățenii respectă legile și instituţiile statului. Asta dorim să asigurăm în Moldova prin eforturi comune.

Drepturile omului încep cu drepturile copilului. Și consider că activitatea instituțiilor statului și a serviciilor trebuie organizată astfel încât fiecare copil să beneficieze de acces la servicii de calitate, să existe mai multe oportunități pentru reușită și să fie minimalizate riscurile.

Pentru ca drepturile omului să fie aplicate şi promovate este nevoie de un sistem educaţional modern, care ar oferi toate deprinderile de viaţă necesare adolescentului şi care ar diminua pericolele. Astfel sunt necesare politici educaţionale pentru cetăţenie activă, toleranţă şi nediscriminare. Pentru asta vom pleda şi insista în continuare.

Gândurile mede bine se îndreaptă astăzi, de asemenea, către toți promotorii drepturilor omului, către cei care luptă pentru ele, le promovează și le asigură în beneficiul fiecărui om.

Cred în faptul că drepturile omului trebuie să se întâmple în fiecare zi. Și trebuie să muncim pentru asta și noi, oamenii politici, și societatea civilă, și fiecare cetățean în parte.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova