Nume
Parola
Vizualizări: 3801
Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana PALIHOVICI, a avut o întrevedere cu membrii misiunii a Organizației Mondiale a Sănătății
Chişinău, 6 Decembrie 2012 — La întrevedere au participat membrii misiunii OMS Silviu DOMENTE, Kristina MAUER-STENDER, Ayda Aysun YUREKLI, Ian GRAY și Lars MOLLER.

În cadrul întrevederii, Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, a accentuat importanța suportului oferit de Organizația Mondială a Sănătății pentru Republica Moldova, în contextul reformelor lansate de Guvern în domeniul sănătății.

Parlamentara s-a referit nemijlocit la acțiunile întreprinse pe dimensiunea parlamentară, în vederea reducerii numărului de consumatori de alcool și tutun, menționând că anul trecut la inițiativa sa a fost examinat și adoptat în plenul Parlamentului proiectul de lege cu privire la circulația produselor alcoolice și de tutungerie, unde sunt reflectate sancțiunile, care vin sa diminueze folosirea de către tânăra generație, a acestor produse.

„Noi suntem responsabili ca tânăra generație să nu consume alcool și tutun, să ducă un mod sănătos de viață si să fie educată în acest spirit. Este important să comunicăm despre efectul nociv al tutunului și alcoolului în special pentru că prevenirea bolilor este mai importantă decât tratarea lor, iar cetățenii trebuie să conștientizeze acest fapt”, a afirmat Liliana Palihovici.

Kristina MAUER-STENDER, managerul de program de control al tutunului din cadrul OMS, Oficiul Regional pentru Europa, a declarat că Republica Moldova se îndreaptă într-o direcție corectă.

„Legislația în domeniul producerii și comercializării articolelor de tutun și alcool trebuie îmbunătățită. Acest lucru va contribui la creșterea unei generații tinere sănătoase și integre”, a spus Kristina MAUER-STENDER.

La finele întrevederii, Liliana PALIHOVICI a asigurat că Republica Moldova va fi parte, în continuare, la procesul de îmbunătățire a cadrului legal și va lua act de recomandările partenerilor internaționali, în vederea promovării unui mod sănătos de viață și îmbunătățirea stării sănătății populației.