Nume
Parola
Vizualizări: 4060
„Voluntariatul este îndeplinirea unei datorii față de noi înșine”
Chişinău, 5 Decembrie 2012 — Mesajul Vicepreşedintei Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntarilor, 5 decembrie

Dragi prieteni și colegi,

Avem acum în Moldova o Lege a Voluntariatului, pe care am gândit-o și am promovat-o împreună, și nu ne rămâne decât să facem în continuare lucruri bune prin co-participare, voluntar și în interes social. Am reușit să adoptăm Strategia de Dezvoltare a Societății Civile și să dăm voluntariatului un statut oficial. Și prin eforturi comune voluntariatul începe să fie privit astăzi în Moldova ca o activitate serioasă.

Eu înțeleg voluntariatul ca pe îndeplinirea unei datorii față de noi înșine și, mărturisesc, sunt puține lucruri în viață pe care le pot compara cu emoțiile, satisfacția și bucuria de a ajuta alți oameni: copii, persoane în vârstă, persoane aflate în dificultate.

Vom ajuta în continuare oamenii prin acțiuni de voluntariat pentru că nu există altă soluție în țară decât să ne implicăm, să ne asumăm responsabilități, să mișcăm lucrurile înainte prin exemple demne de urmat. Voluntariatul oferă tinerilor experiență, celor experimentați – șanse de a face ceva valoros, iar beneficiarilor – sprijin și sentimentul că nu sunt uitați.

Prin ceea ce face în acest domeniu, echipa noastră dă viață prin fapte concrete principiului solidarității pe care l-a declarat și pe care, împreună cu celelalte, îi susținem și îl aplicăm.

Prin voluntariat înmulțim emoțiile și acțiunile pozitive și felicit pentru asta toată lumea implicată. Ziua Internațională a Voluntariatului este momentul potrivit pentru a ne încuraja și inspira unii pe alții la noi activități în beneficiul celor care au cel mai mult nevoia de asta.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova