Nume
Parola
Vizualizări: 2651
CCI a Moldovei va oferi noi servicii în domeniul exporturilor
Chisinau, 4 Decembrie 2012 — Camera de Comerț și Industrie a Moldovei va oferi noi servicii în domeniul exporturilor. În perioada 3-4 decembrie 2012, în cadrul Proiectului "East Invest", CCI găzduiește un atelier de instruire în domeniul sporirii capacităților de internaționalizare a întreprinderilor, destinat specialiștilor organizațiilor de susținere a businessului.

La training participă 11reprezentanți ai Camerelor de Comerț și Industrie din Belarus, Georgia și Moldova.
Seminarul este condus de experții Camerei de Comerț din Haga (Olanda) Andre Sterk și Van Hagen Marco.
Cursul are obiectivul de a oferi noi cunoștințe și abilități reprezentanților organizațiilor de susținere a businessului pentru ca acestea să presteze noi servicii în domeniul exporturilor pentru companiile locale.
În deschiderea evenimentului, Birgit Arens, coordonator al Proiectului "East Invest" la Eurochambres, a menționat că, noul serviciu va consta în asistarea companiilor locale pe parcursul procesului de penetrare a noilor piețe și le va ajuta sa-și formeze propriul plan de export.
Ludmila Rotaru, șefă a Secției Colaborare cu Organizații Internaționale a CCI, a apreciat seminarul ca fiind util, deoarece oferă instrumente eficiente pentru a susține companiile care doresc să exporte. "Ca rezultat al instruirii, specialiștii CCI vor putea evalua situația existentă la IMM, caracteristicile produselor și serviciilor acestora, posibilitățile de extindere a întreprinderilor, oportunitățile sau riscurile de pe piețele externe. Deja în luna ianuarie specialiștii CCI vor vizita întreprinderi mici și mijlocii pentru a face un audit intern și a elabora strategii individualizate de internaționalizare", a spus sursa citată.
În total, în cadrul proiectului "East Invest" circa 100 de întreprinderi din cele 6 state ale Parteneriatului Estic - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina - vor obține consultanță în domeniul internaționalizării.
"East Invest" este un proiect regional de facilitare a investiţiilor şi comerţului pentru dezvoltarea economică a regiunii din vecinătatea estică a Uniunii Europene, lansat în cadrul Parteneriatului Estic European.
www.chamber.md