Nume
Parola
Vizualizări: 3855
„Fiecare cetățean contează” - Mesajul Vicepreşedintelui Parlamentului, Liliana Palihovici, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi
Chişinău, 3 Decembrie 2012 — Există printre noi persoane care au faţă de ceilalţi o abilitate în minus: fizică, mentală, de văz, de auz, locomotoare sau de adaptare socială. Cu aceşti oameni cu dizabilităţi, de multe ori solitari, suntem astăzi solidari, de Ziua lor Internaţională.

Constat că însăşi lipsa incluziunii este o dizabilitate a societăţii. Şi nu lipsa sau prezenţa unei dizabilităţi îi face pe oameni deosebiţi, ci talentele, aptitudinile şi munca lor.

Şi pentru ca aceste talente şi aptitudini, inclusiv ale persoanelor cu dizabilităţi, să fie valorificate în beneficiul ţării sunt necesare politici, mecanisme şi, înainte de acestea, atitudine umană. Pentru aceste nevoi speciale de politici, servicii, oportunităţi şi atitudini voi munci în continuare.

Fiecare dintre noi – indiferent de statutul fizic sau mintal – are o nevoie specială: de înţelegere, de sprijin, de dragoste. Sunt cele mai importante lucruri pe care oamenii le pot dărui unul altuia. Să învăţăm să facem asta în fiecare zi şi Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi este una potrivită să începem.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova