Nume
Parola
Vizualizări: 2740
În atenția companiilor exportatoare de produse alimentare și băuturi pe piața SUA
Chisinau, 30 Noiembrie 2012 — Camera de Comerţ şi Industrie informează întreprinderile din Republica Moldova că, în conformitate cu legislaţia SUA din 2002 (Public Health Security and Bioterrorism Preparedness and Response Act of 2002 – the Bioterrorism Act), toate companiile străine şi din SUA care exportă/comercializează pe piaţa din SUA produse alimentare şi băuturi urmează să se (re)înregistreze potrivit cerinţelor stabilite de Administraţia privind Produsele Alimentare și Farmaceutice – US Food and Drug Administration (FDA).
Înregistrarea şi reînregistrarea poate fi efectuată online, prin e-mail sau prin fax, completând formularele corespunzătoare. FDA recomandă înregistrarea online – pentru aceasta, numărul de înregistrare va fi oferit imediat.
Procedura de înregistrare este descrisă detaliat pe site-ul FDA: http://www.fda.gov/food/guidancecomplianceregulatoryinformation/registrationoffoodfacilities/default.htm și în documentul Final Rule on Registration of Food Facilities (70 FR 57505, October 3, 2005) disponibil la adresa de aici: http://www.fda.gov/Food/fooddefense/bioterrorism/foodfacilityregistration/ucm081616.htm
Înregistrarea şi reînregistrarea companiilor are loc o dată la doi ani. În cazul în care s-a schimbat proprietarul companiei, este necesară o reînregistrare imediată. Toate companiile deja înregistrate la FDA urmează să se reînregistreze până la data de 31 decembrie 2012. Produsele companiilor care nu vor fi înregistrate la FDA, nu vor fi admise în SUA. Sistemul de reînregistrare pentru următorii doi ani (2013-2014) a devenit funcțional, începând cu data de 22 octombrie 2012.
Pentru companiile care nu sunt actualmente înregistrate, dar doresc să exporte produse alimentare în SUA, nu există stabilită o dată limită de înregistrare şi acest lucru poate fi efectuat on-line, pe site-ul FDA la următorul link: http://www.access.fda.gov/.