Nume
Parola
Vizualizări: 999
Masă rotundă: „Competitivitatea strategică a capitalului uman în condiţiile dezvoltării regionale”
Bălți, 28 Noiembrie 2012 — Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Universitatea de Stat „Alecu Russo” vor organiza vineri, 30 noiembrie, ora 15.00, în blocul de studii nr. 5, aula 531, masa rotundă cu genericul „Competitivitatea strategică a capitalului uman în condiţiile dezvoltării regionale”, în contextul implementării proiectului comun „Managementul competitivităţii strategice a capitalului uman pe piaţa muncii din Republica Moldova în condiţiile dezvoltării regionale”, parte a programului de stat „Dezvoltarea competitivităţii şi creşterea economică durabilă în contextul economiei bazate pe cunoaştere, globalizare şi integrare regională şi europenă", coordonat de către rectorul Academiei de Studii Economice a Moldovei, Grigore Belostecinic.

În cadrul mesei rotunde, dr. conf. Irina Movilă, director de proiect, va prezenta conceptul cercetării în cadrul proiectului. O analiză a indicatorilor social-economici ai Regiunii de Dezvoltare Nord va prezenta Inga Cojocaru, şef Secţie planificare strategică şi programare, ADR Nord, iar dr. conf. Igor Cojocaru, cercetător ştiinţific superior, va prezenta rezultatele cercetării sociologice în privinţa competitivităţii capitalului uman în Regiunea de Dezvoltare Nord. Despre perspectivele de dezvoltare a capitalului uman în Regiunea de Dezvoltare Nord va vorbi directorul ADR Nord, Ion Bodrug.

Proiectul „Managementul competitivităţii strategice a capitalului uman pe piaţa muncii din Republica Moldova în condiţiile dezvoltării regionale”, cu un buget de 100 de mii de lei, este finanțat de Academia de Științe a Moldovei. Durata de implementare a acestuia este de 2 ani și va fi implementat de Universitatea de Stat „Alecu Russo” în colaborare cu ADR Nord. Proiectul a fost lansat în data de 5 mai 2012.

Colaborarea ADR Nord cu Universitatea de „Alecu Russo” se înscrie în prevederile din memorandumul pe care cele două instituții l-au încheiat acum un an.