Nume
Parola
Vizualizări: 3390
Continuarea dialogurilor despre reuşită cu tinerii din Moldova: Vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici la Liceul „Mihai Eminescu” din Sângerei
Sângerei, 25 Noiembrie 2012 — „Dialogurile despre reuşită” cu participarea tinerilor din Moldova, iniţiate de Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, au continuat la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din oraşul Sângerei.

Cei peste 100 de tineri, prezenţi la întâlnirea cu Vicepreşedinta Parlamentului, au fost îndemnaţi de către doamna Palihovici să înveţe pentru ei înşişi, nu pentru învăţători şi să îşi construiască „toate cunoştinţele exact cum se construieşte o casă: temeinic şi consecutiv, cu dăruire de sine şi creativitate”.

Vicespeakerul Liliana Palihovici a afirmat la Liceul din oraşul Sângerei, în prezenţa tinerilor şi a membrilor colectivului pedagogic de la Liceul „Mihai Eminescu”, că „un stat este puternic atunci când are cetăţeni activi şi tineri cu iniţiativă”. Printre cetăţenii activi, prezenţi la discuţiile cu tinerii, au fost şi Preşedintele raionului Sângerei, Gheorghe Meaun, şi directorului liceului, Ion Jigău, cărora Vicepreşedinta Parlamentului le-a mulţumit pentru energie şi pentru iniţiativă în dezvoltarea infrastructurii liceului.

În cadrul acestor „Dialoguri despre reuşită” tinerii de la Sângerei i-au adresat doamnei Palihovici mai multe întrebări: despre funcţionarea legislativului, despre colaborarea deputaţilor din diferite fracţiuni parlamentare în dezbaterea proiectelor de legi de interes public, despre perspectivele de dezvoltare a sistemului educaţional şi oferirea unui cadru prietenos elevilor în şcoală.

Seria lecţiilor publice pentru tineri, susţinute de Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, care a continuat astăzi la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Sângerei, a fost lansată în septembrie, la Orhei, şi a inclus, de asemenea, întâlniri cu tinerii la Dereneu, raionul Călăraşi, şi la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chişinău.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova