Nume
Parola
Vizualizări: 3130
Pledoarie pentru creşterea speranţei de viaţă şi investiţii în educaţia pentru sănătate – Vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici la Forumul Naţional pentru Sănătate
Chişinău, 23 Noiembrie 2012 — Forumul Naţional pentru Sănătate „O Moldovă sănătoasă: politici, realizări și oportunități”, organizat în aceste zile la Chişinău Ministerul Sănătății în parteneriat cu Organizația Mondială a Sănătății și Delegația Uniunii Europene, a reunit oficiali şi profesionişti în domeniul sănătăţii pentru a discuta politicile şi acţiunile de asigurare a sănătăţii pentru fiecare cetăţean al ţării.

Forumul Naţional pentru Sănătate a fost salutat de către Prim-ministrul Republicii Moldova Vlad Filat, Ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi şi Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Moldova, Jarno Habichr.

„Prioritatea Guvernului este de a asigura un sistem performant de ocrotire a sănătăţii, bazat pe accesul larg al cetăţenilor la servicii medicale, dar şi pe calitatea serviciilor prestate cetăţenilor”, a afirmat Primul-ministrul Vlad Filat în deschiderea Forumului.

Cea de-a treia sesiune a Forumului Naţional, intitulată „Sănătate în toate politicile”, a fost moderată de Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici. În cadrul sesiunii, au avut prezentări Viceministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei Ana Vasilachi, Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru, Viceministra Educaţiei Loretta Handrabura şi Ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean.

În mesajul său adresat Forumului Naţional pentru Sănătate, Vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici a afirmat că „prin aceste discuții intersectoriale, putem combina eforturile noastre pentru a avea mai multă calitate în prestarea serviciilor medicale”.

Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova a pledat pentru „crearea condiţiilor necesare pentru creşterea speranţei de viaţă în Moldova” şi pentru „investiţii în educaţia pentru sănătate”.

„Educația este un instrument eficient prin care poate fi asigurată continuitatea și durabilitatea unei națiuni, prin promovarea unor politici de sănătate echilibrate și moderne”, a afirmat Vicespeakerul Liliana Palihovici.

Forumul Naţional pentru Sănătate „O Moldovă sănătoasă: politici, realizări și oportunități” îşi ţine lucările la Chişinău, la 22 şi 23 noiembrie 2012.

Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova