Nume
Parola
Vizualizări: 2751
“Soluţia” în vizită la Organizaţia teritorială Chişinău a Societăţii Orbilor din Moldova
21 Noiembrie 2012 — Astăzi, Zinaida Greceanîi, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, însoţită de reprezentanţii Fundaţiei de Binefacere “Soluţia” au efectuat o vizită la Organizaţia teritorială Chişinău a Societăţii Orbilor din Moldova.
Zinaida Greceanîi a felicitat pe cei prezenţi cu Ziua Mondială a Nevăzătorilor, care tradiţional este serbată în fiece an pe data de 13 noiembrie.
Doamna Greceanîi a menţionat că atît Fundaţia de binefacere „Soluţia”, cît şi Partidul Socialiştilor din RM, acordă o atenţie deosebită problemelor cu care se confruntă persoanele defavorizate, pensionarii, invalizii, exprimîndu-şi, indignarea vizavi de anularea de către actuala guvernare a compensaţiilor nominative pentru mai multe categorii de cetăţeni.
În acest sens, Zinaida Greceanii a menţionat că deputaţii socialişti au înaintat în Parlament un proiect de lege care prevede revenirea la compensaţiile nominative pentru mai multe categorii de cetăţeni, anularea pachetului ruşinos de documente care este solicitat de la beneficiari pentru obţinerea ajutorului social şi compensaţiilor pentru perioada rece a anului şi majoraraea pînă la minim 500 de lei a compensaţiilor pentru perioada rece a anului, ţinînd cont de creşterea tarifelor la energia termica, gaze etc. Doamna Greceanîi a spus că au fost prezentate şi sursele din care pot fi acoperite aceste cheltuieli.
Dumitru Sclifos, preşedintele Societăţii Orbilor din Modlova a adus sincere mulţumiri Fundaţiei, salutînd faptul că aceste vizite au loc tot mai des.
Din numele Fundaţiei de Binefacere „SOLUŢIA”, Zinaida Greceanîi a transmis Societăţii orbilor 150 de pachete cu produse alimentare.