Nume
Parola
Vizualizări: 2723
Bunurile achiziţionate în cadrul proiectului ,,Eficientizarea managementului deşeurilor menajere solide în RDS” transmise beneficiarilor
Cimişlia, 21 Noiembrie 2012 — Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) a întrunit marţi, 20 noiembrie, primarii centrelor raionale şi directorii Întreprinderilor municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă” din Regiunea de Sud. În cadrul întrunirii au fost puse în discuţie ultimele aspecte de ordin tehnic şi documentar în vederea încheierii proiectului ,,Eficientizarea managementului deşeurilor menajere solide în Regiunea de Dezvoltare Sud”.
În cadrul şedinţei au fost prezentate rezultatele obţinute până în prezent şi discutată procedura transmiterii bunurilor care urmeaza a fi receptionate de către beneficiari în rezultatul implementarii proiectului. A fost stabilit un grafic de recepţie şi condiţiile de crearea a comisiilor. Directorul ADR Sud, Maria Culeşov, a declarat că proiectul nu a fost unul dintre cele mai simple din motiv că include întreaga regiune: ,, Am urmărit prin acest proiect să oferim fiecărui raion un suport în lupta cu problema deşurilor şi că implicăm întreaga regiune în procesul de dezvoltare regională”.
Proiectul implementat de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud din toamna anului 2010 a cuprins în aria sa de implementare cele 8 raioane ale Regiunii de Sud. Proiectul a prevăzut până în prezent dotatarea cu câte un buldozer a Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă“ din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă și Cantemir, și dotarea cu câte o autospecială a Întreprinderilor Municipale ,,Gospodărie Comunal Locativă“ din raioanele Basarabeasca, Cahul, Taraclia, Leova și Cimișlia. Presă de balotat plasticul, containere şi lăzi au fost livrate tuturor Centrelor Raionale ale Regiunii Sud și sunt amplasate pe platformele construite în cele 8 centre raionale. Livrarea preselor de balotat plasticul şi a tehnicii de calcul au încheiat cele mai importante activităţi din cadrul proiectului urmând de rezolvat doar aspectele tehnice şi documentare. Tot în cadrul proiectului a fost organizată o campanie de conştientizare cu privire la colectarea separată a deşeurilor.
Procedura de transmitere a bunurilor şi a platformelor se va încheia la 15 decembrie curent.