Nume
Parola
Vizualizări: 3075
„Industria de modă din Moldova se dezvoltă intens şi trebuie promovată la nivel naţional şi internaţional” – Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici
Chişinău, 18 Noiembrie 2012 — Cele 85 de companii din Moldova prezente la expoziţia „Moldova Fashion Expo” şi la Zilele Modei „Artpodium”, ce se desfăşoară, la Chişinău, între 15 şi 18 noiembrie 2012, au fost salutate de Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici.

„Industria de modă şi produsele și serviciile acestui sector trebuie dezvoltate și promovate la nivel național, iar pe termen lung, la nivel internațional”, a afirmat Vicepreşedinta Parlamentului, menţionând că „această industrie se va dezvolta mai intens în următorii ani, creându-se infrastructura necesară”.

Vicepreşedinta Parlamentului a afirmat că produsele de modă din Moldova sunt remarcat în străinătate şi a menţionat că designerii şi creatorii de modă autohtoni trebuie apreciaţi mai întâi acasă pentru ideile şi talentul lor în munca pe care o depun cu suflet.

Expoziţia „Moldova Fashion Expo”, aflată la ediţia a 12-a, a reunit în acest an, cu un nou nume şi un nou format, 85 de companii de profil din Republica Moldova în comparaţie cu 76 de participanţi la ediţia precedentă. Evenimentul de la „Moldexpo” este co-organizat de Ministerul Economiei al, Proiectul „Creșterea Competitivității și Dezvoltarea Întreprinderilor II” (CEED II), finanțat de USAID, și Fundația culturală „Artpodium”.

„În calitatea mea de parlamentar, dar și de cetățean al acestei țări, cu înalt spirit civic și experiență în identificarea și soluționarea problemelor stringente ale cetăţenilor, constat că tinerii sunt un element cheie şi în contextul dezvoltării industriei fashion în Moldova”, a afirmat Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici.


Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova