Nume
Parola
Vizualizări: 3604
„Dialoguri despre reuşită” cu tinerii de la Liceul „Gheorghe Asachi” din Chişinău, susţinute de Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici
Chişinău, 16 Noiembrie 2012 — Tinerii de la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chişinău au avut astăzi parte de încurajări, răspunsuri la întrebări şi o invitaţie de a face un stagiu de documentare în Parlamentul ţării – toate aceste repere fiind prezente în lecţia publică „Europa pe înţelesul tuturor”, susţinută de Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici.

Această lecţie publică a continuat seria „Dialogurilor despre reuşită” cu participarea tinerilor din Moldova, lansată de Vicepreşedinta Parlamentului.

„Participarea tinerilor trebuie să devină realitate şi nu să rămână o dorinţă. Acum puteţi participa la treburile liceului, a comunităţii, a statului, inclusiv prin intermediul stagierilor pentru tineri pe care le organizez în Parlament”, a afirmat Liliana Palihovici.

Liceenii de la „Gheorghe Asachi” au întrebat-o pe Vicepreşedinta Parlamentului despre modalitatea de desfăşurare a BAC-ului în 2013, despre posibilităţile de obţinere a unei burse în universităţile din Moldova şi din Europa, despre calitatea studiilor şi despre un sistem unic de testare pentru toţi liceenii.

Liliana Palihovici i-a îndemnat pe tineri să înveţe mult, să se implice în diverse activităţi de dezvoltare, să nu le fie frică de examenele de bacalaureat şi să nu creadă că vor putea copia – există metode mai bune de a obţine succes în viaţă şi în carieră.

Seria lecţiilor publice pentru tineri, susţinute de Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, a fost lansată în septembrie, la Orhei, şi continuată la Dereneu, raionul Călăraşi.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova