Nume
Parola
Vizualizări: 3056
„Mai mulţi sociologi calificaţi înseamnă mai multă calitate în politici şi servicii” – Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici, la conferinţa „Sociologia: interferenţe naţionale şi internaţionale”
Chişinău, 15 Noiembrie 2012 — „Mă bucur să știu că sociologii au creat asociaţii profesionale”, şi-a împărtăşit emoţia Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, în mesajul său de salut adresat participanţilor la conferinţa ştiinţifică „Sociologia: interferenţe naţionale şi internaţionale”, ce se desfăşoară, la 14 şi 15 noiembrie, la Chişinău.

Această conferinţa ştiinţifică cu participare internaţională reuneşte, timp de două zile, reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului Republicii Moldova, mediului academic din Republica Moldova şi România, Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Biroului Naţional de Statistică, centrelor de cercetări sociologice, sectorului non-guvernamental, mass-media.

„Avem nevoie de mai multe cadre calificate în domeniul sociologiei”, a afirmat Vicepreşedinta Parlamentului în debutul conferinţei, care şi-a început lucrările de Ziua profesională a Sociologului. „Acest lucru înseamnă mai multă calitate în elaborarea politicilor, în prestarea serviciilor sociale, asistența sporită a categoriilor vulnerabile, încurajarea creării unui mecanism eficient în comunicarea intrasocietală. De aici vine și importanța dezvoltării unei imagini pozitive a profesiei de sociolog. Acest rol ne revine nouă, tuturor, care suntem prezenți la evenimentul de astăzi”, a spus Vicespeakerul Liliana Palihovici.

În mesajul său, Vicepreşedinta Parlamentului a menţionat de asemenea importanţa dezbaterilor şi cercetărilor pentru îmbunătățirii calității științei sociologice şi calităţii vieţii oamenilor din Republica Moldova.

Conferinţa „Sociologia: interferenţe naţionale şi internaţionale” a fost organizată de Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii de Stat din Moldova.

Ziua profesională a Sociologului este consemnată în mai multe ţări ale lumii, inclusiv în Republic Moldova, pentru a marca instituirea în anul 1901, la Paris, a primei Şcoli Superioare de Ştiinţe Sociale.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova