Nume
Parola
Vizualizări: 2742
Creşte numărul adresărilor cetăţenilor după ajutor către Fundaţia de binefacere „Soluţia”
12 Noiembrie 2012 — Tot mai mulţi cetăţeni apelează după ajutor la Fundaţia de binefacere “Soluţia”. Dacă pe întreaga durată a lunii octombrie curent numărul soliciatnţilor era de circa 1000 persoane, apoi doar în prima decadă a lunii noiembrie numărul acestora a depăşit 1500 de persoane. Majoritatea petiţionarilor sînt persoane vulnerabile din punct de vedere social: invalizi, persoane de vîrsta a treia, mame cu mulţi copii. Oamenii spun că pe fundalul majorării fără precedent a preţurilor la mărfuri şi servicii, a tarifelor la resursele energetic, statul se pare că a uitat cu desăvîrşire de ei.
În această situaţie, doar în primele 10 zile ale lunii noiembrie “Soluţia” a acordat asistenţă juridică pentru 600 de persoane, iar circa 1000 de cetăţeni au beneficiat de suport material în formă de produse alimentare şi obiecte de uz casnic.
Fundaţia de Binefacere „Soluţia” este o organizaţie apolitică, care îşi desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor, iar misiunea fundaţiei este reflectată în sloganul acesteia – „Te ajută”. Fundaţia a fost lansată la iniţiativa deputatului în Parlamentul RM, Igor Dodon, pe data de 5 septembrie 2011.