Nume
Parola
Vizualizări: 3410
„Oamenii în vârstă au experienţă, iar tinerii au energie şi idei – astfel putem merge împreună înainte” – afirmă Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului 2012
Chişinău, 11 Noiembrie 2012 — Dragi tineri, dragi tinere, veţi avea parte în această Zi Națională a Tineretului de mai multe mesaje de încurajare și acțiuni în care sunteți invitați. Noi însă – echipa noastră și eu – am avut cu voi un dialog permanent și activități comune nu doar cu ocazia unor zile naționale și mondiale.

Aceste discuții și această interacțiune cu tinerii ne-a ajutat să înțelegem mai bine anumite lucruri. Iar cel mai recent exemplu poate fi al liceenilor din Orhei care, cu prezența lor în comisiile parlamentare și la ședințele în plen, i-au inspirat se pare pe deputați să voteze un buget de stat orientat social.

În această Zi a Tineretului mă adresez mai ales persoanelor în vârstă: tinerii au nevoie de înțelegere, de sprijin și de oportunități. Dacă îi ajutați cu toate acestea, reușita va fi a noastră, a tuturora.

Tot mai des aud în ultimul timp de la adolescenți și tineri că ei au nevoie nu atât de bani, haine sau gadgeturi cât de oameni apropiați care să-i asculte, să vorbească cu ei despre problemele și reușitele lor și mai ales să-i audă.

Noi, cei mai mari, avem experiență, iar tinerii au entuziasm, energie și idei noi. Acestea, puse împreună, ne vo ajuta să mergem înainte, ca țară, ca oameni.