Nume
Parola
Vizualizări: 3025
„Trebuie să investim la timpul potrivit în copii și tineri”, a afirmat Lordul Boateng la întâlnirea sa cu Vicepreședinta Parlamentului Moldovei, Liliana Palihovici
9 Noiembrie 2012 — Experiența strălucită a inițiativei „Fiecare copil contează” în Marea Britanie, necesitatea centrelor comunitare pentru copii și tineri, exemple de cooperare intersectorială în interesul copilului și promisiunea de a vizita Moldova în 2013 – acestea sunt câteva repere ale discuției dintre Paul Yaw Boateng – Lordul Boateng și Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, la 7 noiembrie 2012.

Lordul Paul Boateng s-a arătat deschis să împărtășească experiența sa cu Republica Moldova, inclusiv pe cea care a avut-o în calitate de avocat interesat de drepturile civile și drepturile omului, de Ministru al Tineretului sau de promotor al programului „Cetăţenie pentru tineri şi schimbări sociale”.

„Dacă spui publicului că vom construi o pușcărie pentru tinerii delincvenți, publicul va zice bine. Dacă spui publicului că vrei să deschizi un centru pentru copii și tineri, ei vor spune că va costa scump, nu prea avem bani și, în general, nu-l construiți lângă casa mea. Aceasta este realitatea și cetățenii nu totdeauna înțeleg de ce trebuie să investim la timpul potrivit în copii și tineri”, a afirmat Lordul Boateng la întâlnirea sa cu Vicepreședinta Parlamentului Moldovei.

„Putem prelua pentru Moldova mai multe inițiative și exemple care au funcționat și sunt viabile și acum în Marea Britanie. De exemplu, Lordul Paul Boateng a fost susținătorul creării centrelor comunitare, unde copiii, tinerii, familiile pot merge pentru a beneficia de diferite tipuri de servicii, fără a fi stigmatizați. Pentru că, așa cum a spus distinsul meu interlocutor, un centru comunitar trebuie să fie locul ce aparține copiilor, unde ei se simt stăpâni”, a menționat Liliana Palihovici, Vicepreședinta Parlamentului Republicii Moldova.

Paul Boateng este un politician britanic promotor al inițiativelor sociale în beneficiul copiilor și tinerilor. În anul 2000, a devenit Ministru al tineretului și în această calitate a lansat programul „Cetăţenie pentru tineri şi schimbări sociale”, care a pus bazele celui mai mare proiect de cercetare din Regatul Unit axat pe problema excluderii sociale şi pe promovarea cetăţenie printre tineri. De asemenea, a jucat un rol important în crearea şi lansarea unui Fond pentru Copii, menit să reducă sărăcia în rândul copiilor. Lordul Boateng a mai avut un rol hotărâtor în elaborare şi aprobarea documentelor de politici pentru inițiativa „Fiecare copil contează”, care prevedea reformarea serviciilor pentru copii, inclusiv promovarea unei responsabilităţi şi coordonări îmbunătăţite între agenţiile de stat.

În 2010, Paul Boateng a devenit membru al Camerei Lorzilor, iar şi în discursul său iniţial a accentuat necesităţile copiilor săraci şi dezavantajaţi atât din regiunile rurale, cât şi din cele urbane.

Lordul Paul Boateng a promis la întrevederea sa cu Vicespeakerul Liliana Palihovici să viziteze Republica Moldova în 2013.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova