Nume
Parola
Vizualizări: 2178
Ministrul TIC participă la reuniunea CRC de la Baku
Chişinău, 6 Noiembrie 2012 — La Baku, Azerbaidjan, se desfăşoară cea de-a 47-a şedinţă comună a administraţiilor Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor (CRC), precum şi a 18-a şedinţă a Consiliului Coordonator al statelor CSI în domeniul informatizării.

Delegaţia Republicii Moldova este condusă de ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor Pavel Filip. În mesajul de salut adresat participanţilor la reuniune, ministrul TIC a menţionat că acest for este o posibilitate de a discuta despre progresul înregistrat în edificarea societăţii informaţionale în statele-membre CRC, a evidenţia problemele şi soluţiile pentru depăşirea lor.

Pavel Filip a informat că dezvoltarea sectorului TIC a fost declarată o prioritate a Guvernului Republicii Moldova, dat fiind că asigură transparenţa actului de guvernare şi creează un climat investiţional favorabil. În faza finală de elaborare se află Strategia Moldova Digitală 2020, care în curând va fi propusă pentru discuţii publice. Documentul se bazează pe 4 piloni: dezvoltarea infrastructurii, diversificarea conţinutului şi serviciilor electronice, promovarea cunoştinţelor TIC şi susţinerea competitivităţii sectorului.

Pavel Filip a accentuat că pentru edificarea unei societăţi bazate pe cunoaştere sunt necesare acţiuni prompte, bazate pe ultimele evoluţii din ţară, dar şi la nivel regional, iar asemenea reuniuni sunt oportune pentru schimb de experienţă şi coordonare a activităţilor comune.

Agenda de lucru a reuniunii Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor (CRC) şi a Consiliului Coordonator al statelor CSI în domeniul informatizării include chestiuni ce vizează realizarea acţiunilor, care contribuie la dezvoltarea colaborării între statele-membre CRC, bilanţul prealabil al celui de-al 25 Congres al Uniunii Poştale Universale (UPU), pregătirea pentru Conferinţa Internaţională pentru Dezvoltarea Comunicaţiilor Electronice din 2014, asigurarea securităţii informaţionale şi crearea în reţeaua Internet a unui spaţiu de colaborare transfrontalieră între statele-membre CSI.

La finele lucrărilor forului va fi semnat protocolul şedinţei, în baza căruia va derula activitatea de mai departe în cadrul Comunităţii Regionale în domeniul Comunicaţiilor.

Ministrul TIC are programate un șir de întrevederi bilaterale cu miniștri din statele participante și cu oficiali UIT si CRC.