Nume
Parola
Vizualizări: 2426
Portalul de responsabilitate civică, implicare.md, este funcţional
Chişinău, 1 Noiembrie 2012 — De astăzi, 1 noiembrie, portalul www.implicare.md, lansat de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, funcţionează în regim de testare. Portalul reprezintă un sistem inovativ de interacţiune online între autorităţi şi cetăţeni, bazat pe tehnologia informaţiei. Persoanele care au surprins imagini video sau foto cu cei care încalcă ordinea publică le pot plasa pe site-ul implicare.md. Autorităţile vor fi obligate să ia atitudine şi să-i pedepsească pe răufăcători.

Scopul proiectului este de a educa o poziţie social-civică activă a cetăţenilor, de a plasa societatea civilă şi guvernul pe aceeaşi baricadă. Fiecare autor al imaginilor va trebui să se identifice şi să fie conştient că poate fi citat ca martor în instanţă.

Deasemenea, se propune ca autorii imaginilor să fie remuneraţi din contul amenzilor aplicate. Pentru aceasta Guvernul urmează să aprobe Regulamentul de funcţionare a site-lui www.implicare.md. Documentul va fi elaborat de un grup de lucru constituit din reprezentanţi ai Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Afacerilor Interne, Justiţiei, Finanţelor şi ai societăţii civile, care mâine se întruneşte în prima şedinţă de lucru.

Pe viitor, portalul www.implicare.md ar putea fi integrat cu site-ul Poliţiei Rutiere „martor ocular” şi al Ministerului Afacerilor Interne „petiţii online”.