Nume
Parola
Vizualizări: 2239
MTIC şi IBM oferă oportunităţi de instruire IT pentru tineri
Chişinău, 30 Octombrie 2012 — Peste 50 de de studenţi si profesori de la 7 instituţii de învăţământ superior din capitală participă la trainingul “ Analiza Statistică “ (SPSS) organizat de Compania IBM în parteneriat cu Ministerul Tehnologiei Informaţiei si Comunicaţiilor şi Centrul moldo-coreean de Informare şi Acces. Cursul este ținut de experți IBM din Franța și presupune, pe lângă teorie, și exerciții practice. La training s-au înscris studenți de la specialitățile statistică, management, contabilitate, marketing şi tehnologii informaționale.

Atelierul este urmare a înţelegerii la care s-a ajuns în cadrul primului eveniment de promovare a oportunităților de outsourcing IT în Moldova desfășurat la București pe 2 octombrie.

Viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Dona Școla a salutat participanții la atelierul de lucru, menționând că acesta este primul pas dintr-un parteneriat de lungă durată de care sunt interesați atât MTIC, cât și compania IBM. Dona Școla și-a exprimat încrederea că studenții vor beneficia din plin de oportunitățile oferite în cadrul trainingului, care le vor fi de un real folos în îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și a pregătirii profesionale.

Reprezentantul IBM pentru România și Republica Moldova Virgil Scarlat a exprimat interesul companiei pentru o cooperare mai strânsă cu țara noastră. Virgil Scarlat a concretizat că toți participanții la atelier vor fi incluși în baza de date IBM și vor beneficia de instruiri și programe on-line livrate gratis de unul dintre cei mai mari furnizori de servicii şi produse IT din lume.

La încheierea atelierului, studenţii vor primi diplome de participare, iar cei mai active vor fi distinşi şi cu premii speciale.

După Republica Moldova acelaşi curs de analiza statistică va fi prezentat de compania IBM studenţilor din Olanda şi Germania.