Nume
Parola
Vizualizări: 2966
„Cetăţenii informaţi pot contribui la transformarea Republicii Moldova”
Chişinău, 28 Octombrie 2012 — „Cetăţenii informaţi şi bine echipaţi cu experienţe şi cunoştinţe pot contribui în mod direct la transformarea şi consolidarea economică, politică şi socială a Republicii Moldova”, a declarat Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana PALIHOVICI, în mesajul său rostit la cel de-al X-lea Congres al Absolvenţilor „U.S. Alumni for e-Transformation”, organizat la Chişinău.

Adresându-se participanţilor la eveniment – reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului, primari, consilieri raionali şi locali, reprezentanţi ai societăţii civile, generatori de opinii, exponenţi mass-media – Vicespreakerul Liliana Palihovici l-a citat pe Richard Marshall care a declarat că „informaţia este noul petrol internaţional”. „Eu vreau să afirm că tinerii din Moldova sunt bogăţia statului nostru, alternativa resurselor naturale pe care nu le avem”, a afirmat doamna Palihovici.

Vicepreşedinta Parlamentului a adus mulţumiri, în prezenţa Ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Moldova, William H. Moser, statului american „pentru oportunităţile pe care le creează ţărilor cu democraţie în tranziţie”, menţionând că „Republica Moldova este şi rămâne în continuare un partener fidel al valorilor împărtăşite de SUA”.

După mesajele adresate absolvenţilor Alumni, Congresul a continuat cu activităţi în grupuri de lucru şi prezentarea rezultatelor acestora: e-Guvernare și e-Media: societatea civilă, transparența și responsabilitatea politică; e-Business: perspective internaționale și provocări; e-Cultură: schimbarea de percepții șl valori; e-Educație: cetățenia globală și participarea civică.

„La congres a fost creată o atmosfera prietenească unde discutau de la egal la egal funcționari publici, reprezentanţi ai ONG-urilor, procurori, judecători, tineri, studenţi şi liceeni despre proiectele de viitor pe care trebuie să le dezvolte împreună şi care ar transforma Moldova, ar consolida democrația, ar aduce serviciile mai aproape de cetățean”, astfel a descris atmosfera evenimentului Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova