Nume
Parola
Vizualizări: 2672
Ce a făcut echipa ADR Nord de Ziua înverzirii plaiului
Bălți-Rîșcani, 27 Octombrie 2012 — BĂLȚI-RÎȘCANI, 27 0ctombrie 2012. De Ziua înverzirii plaiului, angajații Agenției de Dezvoltare Regională Nord au și-au adus contribuția la extinderea suprafeţelor cu vegetaţie forestieră, pe teritoriul Întreprinderii pentru silvicultură Bălţi, subordonată Agenției „MoldSilva”. Directorul ADR Nord, Ion BODRUG, a sădit arbori împreună cu echipa președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Marian LUPU, în preajma stadionului central din orașul Rîșcani.

În cadrul campaniei naţionale „Un arbore pentru dăuinuirea noastră”, agenţia „Moldsilva” a pus la dispoziţia autorităţilor locale şi centrale din țară circa 400 de mii de arbori şi arbuşti.

Potrivit Ministerului Mediului, în acest an vor fi înverzite 43 de hectare de teren. De asemenea, vor fi create culturi silvice în fondul forestier pe o suprafaţă de 775 de hectare şi vor fi regenerate 242 hectare de păduri. Materialul săditor costă 1 milion de lei şi este finanţat de Fondul Ecologic Naţional.

Menționăm că, tradiţional, începînd cu anul 2008, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, căruia i se subordonează ADR Nord, desfăşoară activităţi de salubrizare, amenajare, igienizare la Staţia de Epurare a Apei din orăşelul Vadul lui Vodă.

www.adrnord.md