Nume
Parola
Vizualizări: 2913
Contribuţie la Planul de Acţiuni al Parteneriatului ONU – Republica Moldova 2013-2017
Chişinău, 23 Octombrie 2012 — Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a participat la consultările pentru Planul de Acţiuni al Cadrului de Parteneriat Naţiunile Unite – Republica Moldova, intitulat „Spre Unitate în Acţiune” şi anunţat pentru anii 2013-2017.

„Este nevoie să dezvoltăm un parteneriat cu Naţiunile Unite pe dimensiuni fundamentale pentru prezentul şi, mai ales, pentru viitorul ţării: politici demografice, politici sociale, incluziune. Iar cooperarea pe dimensiunea parlamentară trebuie să fie parte a acestui parteneriat în beneficiul fiecărui cetăţean al Republicii Moldova”, a afirmat Vicepreşedinta Parlamentului, Liliana Palihovici.

Cadrul de Parteneriat dintre Organizaţia Naţiunilor Unite – Republica Moldova pentru 2013-2017 se axează pe trei piloni-cheie: guvernare democratică, justiţie, egalitate și drepturile omului; dezvoltare umană și incluziune socială; şi mediu, schimbări climatice și gestionarea riscurilor de dezastre.

Acest Cadrul de Parteneriat „Spre Unitate în Acţiune” a fost elaborat prin intermediul consultărilor cu Echipa de Ţară a Naţiunilor Unite din Moldova și agenţiile nerezidente, Guvernul Republicii Moldova, societatea civilă și alte părţi interesate şi susţine Republica Moldova în abordarea provocărilor majore de dezvoltare cu care ţara se confruntă în procesul de valorificare a aspiraţiei sale de a fi ţară Europeană prosperă şi modernă.

Mâine, la 24 octombrie, este marcată Ziua Naţiunilor Unite.

Serviciul de presă | Cabinetul Vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova