Nume
Parola
Vizualizări: 3849
A apărut primul număr al suplimentului „Obiectiv European”
Chisinau, 16 Octombrie 2012 — A apărut primul număr al suplimentului „Obiectiv European”, editat de Asociaţia Presei Independente (API) în cadrul unui proiect finanţat de Fundaţia Est-Europeană şi de Fundaţia „Friedrich-Ebert-Stiftung”. Suplimentul se distribuie împreună cu patru ziare membre ale API, inclusiv un ziar naţional - „Jurnal de Chişinău” - şi trei ziare regionale: „Observatorul de Nord” (Soroca), „Cuvântul” (Rezina) şi „Gazeta de Sud” (Cimişlia).
Obiectivul principal al proiectului constă în informarea publicului despre Uniunea Europeană şi despre importanța de a aduce Republica Moldova mai aproape de standardele și valorile comunităţii europene. Suplimentul „Obiectiv European” va publica materiale de analiză a celor mai importante evenimente de pe agenda de integrare europeană a Republicii Moldova, a evoluțiilor UE-Moldova, alte articole tematice. „Vom aborda tematica integrării europene din perspective diferite, pe înţelesul oamenilor, ajutându-i pe cititori să răspundă la întrebări de genul „Ce este UE astăzi?” şi „Care ar trebui să fie locul Republicii Moldova în Europa unită?”, spune Sorina Ştefârţă, editorul coordonator al suplimentului „Obiectiv European”.

API planifică să editeze zece numere ale suplimentului „Obiectiv European” în perioada octombrie 2012 - aprilie 2013, în opt pagini, cu tirajul cumulativ de peste 25.000 de exemplare. Un tiraj suplimentar de 2000 de exemplare va fi distribuit Centrelor de informare „Pro-Europa„ din oraşele Cahul și Bălți.

Suplimentul „Obiectiv European” pot fi descărcat de pe site-ul API - www.api.md

Primul număr, apărut la 12 octombrie 2012, îl găsiți aici - http://api.md/news/39972/index.html

Pentru informaţii suplimentare:
tel.: 069189010 (Sorina Stefârţă)

Suplimentul “Obiectiv European” apare cu sprijinul Friedrich-Ebert-Stiftung. Proiectul este implementat de API cu suportul Fundatiei Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agentiei Suedeze pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida).