Nume
Parola
Vizualizări: 1911
20 de agenți economici autohtoni participă la o vizită de studiu în Polonia
Chisinau, 13 Octombrie 2012 — În perioada 13-18 octombrie 2012, un grup de 20 de agenți economici autohtoni participă la o vizită de studiu în Polonia, cu scopul de a face schimb de experiență și a iniția noi relații de colaborare. Vizita este organizată în cadrul Proiectului „Oferirea serviciilor de suport pentru afaceri şi dezvoltare în Moldova şi regiunea Transnistreană”, implementat de Camera de Comerț și Industrie cu sprijinul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

Grupul de întreprinzători este condus de vicepreședintele CCI Tudor Olaru. Din delegație fac parte reprezentanţi ai asociaţiilor de business şi întreprinzători din diferite regiuni ale Moldovei, inclusiv din regiunea Transnistreană, interesați de găsirea partenerilor de afaceri în sectorul agroindustrial, producerea mărfurilor ecologice, eficienţă energetică şi surse alternative de energie.

Potrivit vicepreședintelui CCI, Tudor Olaru, agenții economici vor vizita Expoziția ”Natura Food 2012& BeCo” din orașul Lodz, unde vor avea întrevederi bilaterale de afaceri. De asemenea, vor participa la Conferința ”Posibilitățile de colaborare dintre regiunea Lodz și întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova”, vor vizita câteva întreprinderi agricole și de producere a bioenergiei.

Proiectul „Oferirea serviciilor de suport pentru afaceri şi dezvoltare în Moldova şi regiunea Transnistreană” a fost lansat în iulie 2012. El face parte din Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, fiind finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Obiectivul general al programului este de a contribui la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.
www.chamber.md