Nume
Parola
Vizualizări: 2657
Decizia Curţii de Apel privind evacuarea pietrei comemorative va fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie
10 Octombrie 2012 — Juriştii Fundaţiei de Binefacere Soluţia Vasile Bolea şi Grigore Novac şi reprezentantul Partidului Socialiştilor din RM Vlad Bătrîncea vor ataca hotărîrea Curţii de Apel Chişinău, care a lăsat în vigoare decizia Primarului General Chişinău Dorin Chirtoacă de instalare a pietrei comemorative în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la Curtea Supremă de Justiţie.
În opinia juriştilor, judecătorul Grigore Zubatîi, care a examinat acest dosar, a ignorat toate prevederile legislaţiei ce demonstrează vădit că, acum doi ani, piatra comemorativă a fost instalată în PMAN ilegal, la indicaţia Primarului General al Chişinăului Dorin Chirtoacă.
Instalarea a fost efectuată în lipsa avizului din partea Direcţiei Arhitectură și Urbanism, în lipsa Hotărîrii de Guvern, în lipsa avizului Ministerului Culturii și în lipsa Deciziei Consiliului Municipal Chișinău.
Piatra comemorativă a fost instalată doar în baza Decretului președintelui interimar de atunci Mihai Ghimpu, care ulterior a fost declarat ca fiind neconstituțional de către Înalta Curte Constituțională.

Amintim, că un proiect de hotărîre de evacuare a pietrei comemorative, a fost înregistrat 6 luni în urmă la Consiliul Municipal Chişinău de către consilierii municipali din grupul socialiştilor. Socialiştii vor insista asupra examinării şi aprobării acestui proiect.